Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Voordelen bundelen zakelijke verzekeringen

Als ondernemer loop je tal van risico’s, van klein tot groot. Voor veel risico’s kun je een aparte verzekering afsluiten. In dat geval heb je een waaier van losse verzekeringen die allemaal je aandacht vergen. Al je verzekeringen bundelen in één pakket is niet alleen makkelijker, het is doorgaans ook een goedkopere optie.

Welke verzekeringen relevant zijn, hangt vooral af van jouw type onderneming. Denk aan hoeveel mensen je in dienst hebt, het soort werk en of je een eigen bedrijfspand bezit of huurt. De meest voorkomende risico’s en bijbehorende verzekeringen zijn: 

Aansprakelijkheid

Bedrijfsvoering

Ondernemers & werknemers

Bedrijfsaansprakelijkheid

Brandverzekering

Arbeidsongeschiktheid

Bestuurdersaansprakelijkheid

Bedrijfsschadeverzekering

Verzuimverzekering

Beroepsaansprakelijkheid

Bedrijfsgebouwverzekering

WIA-verzekering


Voordelen verzekeringspakket
Alle zakelijke verzekeringen onderbrengen in één pakket levert diverse voordelen op. Onderstaand staan de belangrijkste op een rij: 

 • Geen overlap
  De verschillende verzekeringen uit één pakket sluiten doorgaans meer op elkaar aan. De kans op overlap is dus kleiner, waardoor je niet dubbel betaalt voor een bepaalde dekking.

 • Pakketkorting
  Veel verzekeraars bieden kortingen aan als je er meerdere verzekeringen in één keer onderbrengt. De korting kan soms wel oplopen tot 10%. 

 • Snellere schade afwikkeling
  Met een pakketverzekering heb je één aanspreekpunt. Wanneer je na schade aanspraak moet maken op verschillende verzekeringen, word je niet van het kastje naar de muur gestuurd. Dit zorgt vaak voor een snellere afwikkeling. 

 • Mogelijke extra’s 
  Een pakketverzekering levert soms ook extra’s op. Bijvoorbeeld in de vorm van uitgebreidere dekking, training voor personeel of een verzekering die ook past bij je privésituatie. 


Verzekeringspakketten zijn er in verschillende vormen. Voor sommige beroepsgroepen zijn er specifieke verzekeringen samengesteld. Een ‘eigen mix’ maken is uiteraard ook mogelijk. Onze adviseurs helpen je graag bij het inventariseren van de risico’s en bijbehorende verzekeringen. Laat een reactie achter via het onderstaande formulier en je hoort snel van ons.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Eijgendaal & van Romondt (EVR) maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie