Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Voorwaarden zakelijke schadeverzekeringen lopen sterk uiteen

Als ondernemer loop je de nodige risico’s. Zo kun je aansprakelijk gesteld worden, conflicten krijgen of kan het bedrijfspand beschadigd raken. Het beperken van dit risico voor eigen rekening kan met zakelijke schadeverzekeringen. De voorwaarden lopen echter sterk uiteen. Zorg voor een goede vergelijking. 

De voorwaarden van zakelijke (MKB) schadeverzekeringen lopen sterk uit een, blijkt uit onderzoek van MoneyView. Bij het onderzoek werden de voorwaarden vergeleken van de onder andere de aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, inventaris- en gebouwenverzekering.

Werkgeversaansprakelijkheid vrijwel overal gedekt
Een onderdeel van veel aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB) is de werkgeversaansprakelijkheid. Jij als werkgever bent aansprakelijk voor onder andere een veilige werkomgeving. Toch kan er tijdens het werk van alles fout gaan. Bij alle onderzochte AVB’s is een ongeval op de werkvloer gedekt. Kanttekening is wel dat de werkgever aan zijn zorgplicht moet voldoen.

Een AVB is toepasbaar op veel verschillende situaties. Voorbeelden zijn schade aan (spullen van) medewerkers, productaansprakelijkheid of milieuaansprakelijkheid. Niet alle verzekeraars geven een even ruime dekking op al die gebieden. Check dus goed wat voor jou belangrijk is.

Let op incassodekking bij rechtsbijstand voor bedrijven
De prijs van grondstoffen en energie is fors gestegen in de afgelopen tijd. Dit kan uiteindelijk zorgen voor problemen en betalingsachterstanden veroorzaken. Met een rechtsbijstandverzekering kun je bij 80% van de verzekeraars standaard hulp verwachten bij een incassotraject. De overige 20% biedt dit alleen aan als je hiervoor een aparte module afsluit.

Let wel op de franchise die geldt bij incassorechtsbijstand. Met een franchise helpt de verzekeraar je pas als de schade boven een bepaald bedrag uitkomt. Zo heeft 60% van de verzekeraars een franchise van meer dan € 250. 13% hanteert geen franchise. Enkele verzekeraars (15%) houden er naast een franchise ook een eigen risico op na. In de meeste gevallen krijg je bovendien te maken met een wachttijd van drie maanden. In die maanden is de dekking nog niet van kracht.

Contant geld en waardepapieren niet overal verzekerd
Ondanks dat contactloos betalen of pinnen de meest gebruikte betaalmiddelen zijn, wordt er nog altijd € 20 miljard contant afgerekend. Krijg je bij jouw bedrijf veel contant binnen of heb je veel waardepapieren liggen? Check dan of jouw inventaris- en goederenverzekering dit dekt. Bij 45% van verzekeraars geldt namelijk geen of beperkte vergoeding. Denk hierbij aan een vergoeding tussen de € 500 en € 1000. Daarnaast is schade door vals geld is niet altijd meeverzekerd.

Indirecte bliksemschade niet altijd vergoed
Blikseminslag komt door klimaatverandering steeds vaker voor. De schade daarvan kan aanzienlijk zijn. Bij alle onderzochte gebouwenverzekeringen zit je goed als de bliksem direct in jouw pand inslaat. Het wordt anders als de bliksem elders inslaat maar er door inductie schade ontstaat. In dat geval wordt bij 27% van de aanbieders de dekking op het standaard verzekerde bedrag beperkt.

Wil je weten hoe je jouw bedrijfsrisico’s kunt verkleinen met passende zakelijke schadeverzekeringen? Onze adviseurs kunnen je voorzien van deskundig advies. Via onderstaand formulier neem je vrijblijvend contact op.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Eijgendaal & van Romondt (EVR) maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie