Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Kleine onderneming? Bespaar op je rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering voor consumenten is doorgaans voordeliger dan een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Dat komt doordat zakelijk de belangen en de bedragen groter zijn dan voor particulieren. Heb je een kleine onderneming en loop je minder risico? Dan kun je de kosten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering prima drukken.

Een rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten voor juridische bijstand bij conflicten. Loop je tegen een geschil aan, dan kun je de afhandeling uit handen geven aan de verzekeraar. Een juridisch conflict kan soms jaren blijven slepen. Een goede rechtsbijstandverzekering kan dus bijdragen aan je nachtrust.

Wat dekt een zakelijke rechtsbijstandverzekering?
Een zakelijke rechtsbijstandverzekering heeft andere dekkingen dan een particuliere. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderdelen:

  • Conflicten met klanten
  • Conflicten met leveranciers
  • Conflicten met personeel
  • Conflicten met de overheid / regelgevers

Incassohulp populair
Een ander voordeel van de zakelijke rechtsbijstandverzekering is de incassohulp. Betaalt een klant niet, dan kun je gebruikmaken van de autoriteit van je rechtsbijstandverzekeraar. Je stuurt zelf eerst herinneringen, heeft je klant nog steeds niet betaald, dan neemt rechtsbijstand het incassotraject van je over. Incassohulp is niet overal standaard meeverzekerd en dit moet je soms aanvullend verzekeren. 

Waar is de premie van afhankelijk?
De premie van een rechtshulpverzekering is afhankelijk van jouw situatie. Dat begint bij de branche waarin je actief bent en het werk dat je er verricht. Daarnaast is je omzet van belang en het aantal personeelsleden dat je in dienst hebt.

Besparen met modules
Een rechtsbijstandverzekering is een relatief dure component in het zakelijke verzekeringspakket. Vooral kleine ondernemers besluiten daarom regelmatig de polis achterwege te laten. Terwijl het juist voor eenmanszaken makkelijker is om te besparen op de kosten. Rechtsbijstandverzekeringen werken met modules. Je kunt weglaten wat je niet nodig hebt. Heb je geen personeel in dienst? Dan heb je geen dekking nodig voor arbeidsrechtelijke zaken. Je kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico om de kosten te drukken. De eerste uren bijstand betaal je zelf, daarna zijn de kosten voor rekening van je verzekeraar.

Zoveel verzekeraars, zoveel voorwaarden
Er zijn in Nederland veel verschillende rechtsbijstandverzekeraars actief die de zakelijke markt bedienen. De polisvoorwaarden kunnen heel verschillend zijn. Wat voor het ene bedrijf een perfect aansluitende verzekeraar is, kan voor het andere bedrijf slecht passen. Het is daarom verstandig om de voorwaarden goed met elkaar te vergelijken.

Wil jij weten welke risico's je loopt? We brengen het graag voor je in kaart. Zo kun je precies zien waar je jezelf en je bedrijf tegen wilt verzekeren.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Eijgendaal & van Romondt (EVR) maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie