Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Speciale verzekering voor je zakenreis

De kans is groot dat je al een reisverzekering hebt voor je vakanties. Daar heb je alleen weinig aan als je voor de zaak de grens over gaat. Kies in dat geval voor een zakelijke reisverzekering of aanvulling op je reguliere reisverzekering. Zo ben je ook op zakenreis goed verzekerd. 

De risico’s van een zakenreis zijn anders en meestal groter dan die van een vakantie. Zo kunnen tijdens de trip ontstane schades gevolgen hebben voor je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een gestolen zakelijke laptop met belangrijke informatie of een ongeval waardoor je het werk niet meer kunt doen.

Wat dekt een zakelijke reisverzekering?
Bij de meeste zakenreisverzekeringen ben je gedekt voor gebeurtenissen die kunnen leiden tot schade aan je bedrijf. Tijdens een zakenreis kan van alles gebeuren. Je wordt bijvoorbeeld plotseling ziek en er moet een vervanger komen om jouw werk te doen. Je hebt dringend vervangend vervoer nodig om op tijd bij een klant te komen. Of er doet zich een noodsituatie voor binnen het bedrijf en je moet direct weer terug naar Nederland. In dit soort situaties kun je hulp verwachten van je zakenreisverzekering.

Vaak valt schade door verlies of diefstal van je bagage ook onder de dekking. Dit geldt ook voor annuleringskosten en medische kosten tijdens de reis. Al is dit niet bij elke verzekeraar standaard meeverzekerd. In dat geval kun je het mogelijk als extra module toevoegen aan de verzekering.

Kies de zakelijke reisverzekering die bij je past
Een zakenreis kun je op verschillende manieren verzekeren. Net als bij een particuliere reisverzekering kun je kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Een doorlopende reisverzekering is handig als je regelmatig zakentrips naar het buitenland maakt. Bij sommige particuliere reisverzekeringen kun je ook de dekking uitbreiden voor zakenreizen. Dit is vooral handig als je een enkele keer op zakenreis gaat. De aanvullende premie ligt namelijk vaak net iets hoger. Check wel of de aanvullende module voldoende dekking biedt.

Collectieve zakenreisverzekering
Heb jij werknemers die namens het bedrijf regelmatig de hort op moeten? De verantwoordelijkheid voor incidenten die tijdens de reis gebeuren ligt bij het bedrijf. In dat geval kan een collectieve zakelijke reisverzekering uitkomst bieden. Onder de polis vallen alle mensen die werkzaam zijn binnen je bedrijf, ook stagiaires. Soms kun je (aanvullend) enkele dagen privévakantie meeverzekeren.

Zakelijke reisverzekering voor normale werkzaamheden
Normaliter zijn alleen ´normale´ werkzaamheden verzekerd op je zakelijke reisverzekering. Denk hierbij aan administratief, commercieel of toezichthoudend werk. Het risico op incidenten is hierbij laag. Werk je in het buitenland in de bouw, gebruik je grote machines of doe je ander risicovoller werk? Houd dan rekening met een toeslag op de verzekeringspremie.

Werk jij of je werknemers regelmatig in het buitenland? Overweeg dan een zakelijke reisverzekering. Zo bescherm je je bedrijf tegen risico’s die zich in het buitenland kunnen voordoen. Benieuwd welk soort reisverzekering bij jouw bedrijf past? We adviseren je hier graag over. Via onderstaand formulier neem je vrijblijvend contact op.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Eijgendaal & van Romondt (EVR) maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie